Αρ. Πελώνη: Εισηγούμαστε άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων το συντομότερο

Αρ. Πελώνη: Εισηγούμαστε άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων το συντομότερο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:28 Δημιουργία 31/03/21, 11:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Εισηγούμαστε άρση διαδημοτικών μετακινήσεων το συντομότερο», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, εξηγώντας ότι αυτή η χαλάρωση θα αποτρέψει φαινόμενα συγχρωτισμού σε μικρές πλατείες.

Η κα Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των λομωξιολόγων, χαρακτήρισε λογικό το συγκεκριμένο μέτρο, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτό θα το εισηγηθεί η Επιτροπή, η οποία κρίνει τα δεδομένα.

«Πιστεύουμε ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει στην εκτόνωση και στο άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «Πρέπει να λάβουμε υπόψιν την αλλαγή του καιρού, ότι πρέπει να έχουμε ελεγχόμενες δραστηριότητες όσο το δυνατόν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους παρά ανεξέλεγκτες παράνομες δραστηριότητες, συναντήσεις σε σπίτια, όπου γίνεται διασπορά του ιού».

Σύμφωνα με την κα Πελώνη, παρατηρείται μερική συμμόρφωση στα μέτρα, λόγω κόπωσης, για την οποία, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξουν τρόποι διαχείρισης. «Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται και προφανώς είμαστε σε έξαρση που πιέζει τους πάντες και το ΕΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, η κα Πελώνη σημείωσε ότι παραμένει προτεραιότητα, όπως και το ελεγχόμενο άνοιγμα των σχολείων, ειδικά των λυκείων. Όμως διευκρίνισε ότι οι οποίες επαναλειτουργίες θα πρέπει να είναι σταδιακές. «Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί», εξήγησε. .

Το λιανεμπόριο, είπε, ήταν εξαρχής δραστηριότητα που λειτούργησε συντεταγμένα, κι αν γίνει με κανόνες δε θα έχει επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά θα δώσει «ανάσα» στην οικονομία και θα είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης.

Για τις μετακινήσεις το Πάσχα ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει εικόνα, τονίζοντας ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται, ελπίζοντας να υπάρξει αποκλιμάκωση σε κρούσματα και νοσηλείες.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα self tests, εξέφρασε την άποψη ότι θα τα έχουμε την επόμενη εβδομάδα, ενώ σημείωσε ότι είναι ένα πρόσθετο συμπληρωματικό εργαλείο, μαζί με την τήρηση των μέτρων και το τείχος ανοσίας των εμβολίων.

Αναφερθείσα στην εστίαση, η κα Πελώνη είπε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους εξωτερικούς χώρους, συμπληρώνοντας ότι η στόχευση για επαναλειτουργία είναι μετά τα μέσα Απριλίου.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα, η κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες του EMA και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ενώ συνεχίζει κανονικά τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Αν σου άρεσε κάνε