Παραίτηση Μηταράκη και μίνι ανασχηματισμός με τον Οικονόμου στο υπουργείο Προ.Πο.

Παραίτηση Μηταράκη και μίνι ανασχηματισμός με τον Οικονόμου στο υπουργείο Προ.Πο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:31 Δημιουργία 28/07/23, 15:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μηταράκης απουσίαζε εκτός Αθηνών κατά τις ημέρες που δίνονταν κρίσιμες μάχες στο πεδίο των πυρκαγιών.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός όταν βλέπει δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση δεν περιμένει να γίνει ανασχηματισμός αλλά κάνει ο ίδιος διορθωτικές κινήσεις.

Όπως όλα δείχνουν, στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ρόλο και το πρόσφατο θέμα σχετικά με την έφιππη αστυνομία, όταν το Μέγαρο Μαξίμου είχε «αδειάσει» τον κ. Μηταράκη, ενώ ζήτημα είχε δημιουργηθεί και με δηλώσεις που είχαν αποδοθεί στον κ. Μηταράκη περί κατάργησης της πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι οποίες ανασκευάστηκαν στη συνέχεια, μετά από διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί, αλλά θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της.

Αν σου άρεσε κάνε