Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ανάταξη του τουρισμού της Ρόδου - Οι δράσεις που αποφασίστηκαν

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ανάταξη του τουρισμού της Ρόδου - Οι δράσεις που αποφασίστηκαν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:03 Δημιουργία 28/07/23, 14:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πρωτοβουλίες σε τρεις άξονες για την επόμενη μέρα του τουρισμού στις περιοχές της Ρόδου που επλήγησαν από την πυρκαγιά, αποφασίστηκαν σε σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με συναρμόδιους υπουργούς, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τουριστικούς φορείς.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις και πρωτοβουλίες:

-Άμεση στήριξη μέσω του μηχανισμού κρατικής αρωγής των κατοίκων και επιχειρήσεων που επλήγησαν. Από την αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας έχουν εντοπιστεί 6 κτήρια που κρίνονται κατεδαφιστέα και άλλα 39 που έχουν μικρότερες φθορές.

-Άμεσες εργασίες αποκατάστασης από την περιφέρεια και τον δήμο σε οδικά δίκτυα και δημόσιες ακτές.

-Εκστρατεία θετικής προβολής της Ρόδου στις κύριες αγορές ενδιαφέροντος του νησιού.

Όπως επισημαίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου στις πληγείσες περιοχές η επαναλειτουργία των τουριστικών μονάδων που είναι έτοιμες να υποδεχθούν ξανά επισκέπτες έχει ήδη δρομολογηθεί, ενώ η κρατική αρωγή της Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των αποφάσεων για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού, ενώ στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε πως το brand της Ρόδου είναι ισχυρό στο εξωτερικό και ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας και την εξαιρετική στάση των κατοίκων και των εθελοντών κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την διαπίστωση ότι δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στο νησί και καθώς η κατάσταση επιχειρησιακής έκτακτης ανάγκης έχει λήξει και πέραν των βασικών αξόνων στήριξης των κατοίκων και των επιχειρήσεων από την Πολιτεία, συζητήθηκαν το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, καθώς και τα μέτρα προβολής του τουριστικού προϊόντος των περιοχών αυτών στις κύριες αγορές ενδιαφέροντος της Ρόδου.

Σε αυτήν συμμετείχαν οι υπουργοί Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Παράσχης, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και η Πρόεδρος του Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα.

Αν σου άρεσε κάνε