Βομβαρδισμός νομοθετημάτων της τελευταίας στιγμής

Βομβαρδισμός νομοθετημάτων της τελευταίας στιγμής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:55 Δημιουργία 04/06/19, 12:12

Με τα όρια της εκτροπής «φλερτάρει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ενώ έχει παραιτηθεί, ανακοινώνοντας την προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές, εντούτοις προχωρεί σε βομβαρδισμό νομοθετημάτων στο παρά πέντε της κάλπης.

Μετά τις αλλαγές στην πυραμίδα του Αρείου Πάγου, δίχως τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμάζεται να ψηφίσει τέσσερα νομοσχέδια και δεκάδες τροπολογίες και μάλιστα με διαδικασίες fast track, έως το βράδυ της Παρασκευής.

Ειδικότερα, αύριο, Τετάρτη συζητηθεί κύρωση συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Αζερμπαϊτζάν και η κύρωση του πρωτοκόλλου της Ναγκογια για τους γενετικούς πόρους.

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει η συζήτηση των Κωδικών της Δικαιοσύνης, ενώ την Παρασκευή το νομοσχέδιο για την αποδοχή δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο αυτό, το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει περαιτέρω, καθώς, όπως γράφαμε τις προάλλες στο «Χ», σε περίπτωση που μείνει ανοιχτή η Βουλή για μία εβδομάδα ακόμη, για να πέσουν «βροχή» τα νομοθετήματα, η ΝΔ θα αντιδράσει σθεναρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ σε επίπεδο ρητορικής θα συνδέσει την ενδεχόμενη λειτουργία της Ολομέλειας με την προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροκομματικών (και όχι μόνον) συμφερόντων.

Αν σου άρεσε κάνε