«Θύελλα» για το παιχνίδι με τη Δικαιοσύνη - «Κλειδί» η στάση Παυλόπουλου

«Θύελλα» για το παιχνίδι με τη Δικαιοσύνη - «Κλειδί» η στάση Παυλόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:28 Δημιουργία 30/05/19, 08:10
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Φόβους για απόπειρα - από την πλευρά της κυβέρνησης - εκδήλωσης ενεργειών που δεν συνάδουν με το ήθος, που απαιτείται σε μια προεκλογική περίοδο, εκφράζουν ολοένα και περισσότερα «γαλάζια» στελέχη.

Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζουν ευθέως την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα, προκειμένου αφενός να περιορίσει την διαφορά που κατεγράφη στις ευρωεκλογές και αφετέρου να «ναρκοθετήσει» την πορεία της νέας κυβέρνησης.

Μείζον θέμα αυτή την ώρα παραμένει η επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στην Δικαιοσύνη, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Δεν αποκλείεται αν η κυβέρνηση επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτή την επιλογή, ο κ. Μητσοτάκης να απευθυνθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η υπογραφή του οποίου απαιτείται για να επικυρωθούν οι αλλαγές.

Στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει ιδιοτελή ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα και σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με την Δικαιοσύνη, γι’ αυτό η έκκληση προς εκείνον θα είχε ιδιαίτερη σημασία αυτή την ώρα.

Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ δε ότι το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Στουρνάρα στην διοίκηση της ΤτΕ το 2014, αντιμετωπίζεται από τη ΝΔ με θυμηδία, καθώς τότε δεν ήταν προεκλογική περίοδος, ούτε η χώρα θα όδευε σε εκλογές λόγω της αδυναμίας ανάδειξης νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί για το ενδεχόμενο ανάλογων κινήσεων και σε άλλους τομείς. Η πιθανότητα να μείνει ανοιχτή η Βουλή για μια εβδομάδα ακόμη και ο κίνδυνος να υπάρξει βομβαρδισμός νομοθετημάτων της... τελευταίας στιγμής, είναι υπαρκτός και ήδη η ΝΔ αντιδρά σθεναρά.

Αναμένεται να υπάρξει διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ σε επίπεδο ρητορικής θα συνδέσει την ενδεχόμενη λειτουργία της Ολομέλειας με την προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροκομματικών (και όχι μόνον) συμφερόντων.

Σε επίπεδο εκλογικής προετοιμασίας τώρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το πρώτο μεγάλο τμήμα των υποψηφίων της ΝΔ και την ερχόμενη εβδομάδα το δεύτερο. Τελευταίο θα μείνει το ψηφοδέλτιο Επικράτειας, το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση τις επόμενες ημέρες στην μάχη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς θα περιοδεύσει σε Αργολίδα και Αρκαδία στηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Νικα. Ο κ. Σαμαράς είναι ήδη στην Μεσσηνία, ενώ δεν αποκλείεται στην Αρκαδία να βρεθεί την Παρασκευή και ο κ. Καραμανλής.

Για τη ΝΔ η μάχη της Πελοποννήσου είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα δοθεί αγώνας μέχρι την Κυριακή, όταν θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος.

Αν σου άρεσε κάνε