«Βροχή» οι αιτήσεις για την ηλεκτροκίνηση

«Βροχή» οι αιτήσεις για την ηλεκτροκίνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:59 Δημιουργία 11/09/20, 12:24

Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχθηκε το κοινό την πλατφόρμα kinoumeilektrika.gov.gr από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, καθώς έως σήμερα έχουν υποβληθεί ήδη 5000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς ηλεκτροκίνητου μέσου ξεπερνούν τις 400 ημερησίως ενώ έχει κατανεμηθεί ήδη το 10% των πόρων, με τους πρώτους συμμετέχοντες να έχουν λάβει μηνύματα έγκρισης. Από την ερχόμενη εβδομάδα, όσοι έχουν λάβει θετική απάντηση από το ΥΠΕΝ, θα μπορούν να αιτούνται το δικαίωμα ενίσχυσης μέσω της πλατφόρμας.

Πρωταγωνιστής των αιτήσεων με 77% εξακολουθεί να είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο σηματοδοτώντας όχι μόνο ένα καλύτερο ίσως περιβαλλοντικό μέλλον, αλλά και τη μεταστροφή των Ελλήνων στην κουλτούρα των μετακινήσεων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέσω της συγκεκριμένης δράσης, 627 οχήματα ρυπογόνου τεχνολογίας, έχουν οδηγηθεί στην απόσυρση.

Η δράση "Κινούμαι Ηλεκτρικά" φαίνεται να έχει θετικό πρόσημο και στην ανάπτυξη, σημειώνοντας τζίρο ύψους 35 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά τόσο στα οχήματα αλλά και τους φορτιστές αυτών, με τις αιτήσεις για τοποθέτηση ιδιωτικών σταθμών φόρτισης να φτάνουν ήδη τις 120. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή του ΥΠΕΝ για ιδιαίτερη έμφαση στην νησιωτική χώρα δικαιώνεται, καθώς η συμμετοχή των νησιών αγγίζει ήδη το 20% του συνόλου.

Αν σου άρεσε κάνε