Intrakat: Εξάμηνο με ενοποιημένες πωλήσεις 103,1 εκατ. ευρώ

Intrakat: Εξάμηνο με ενοποιημένες πωλήσεις 103,1 εκατ. ευρώ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 20:16 Δημιουργία 30/09/22, 20:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο ποσό των 103,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου Intrakat στο πρώτο εξάμηνο του 2022 έναντι 87 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, σημειώνοντας αύξηση 18,5%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 18,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών -13,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2021, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες -18,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 14,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Το EBITDA του ομίλου διαμορφώθηκε για το 1ο εξάμηνο του 2022 σε ζημίες ύψους 8,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA σε ζημίες 6,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων διαμορφώνεται σε 1,3 δισ. ευρώ καταγράφοντας ιστορικό υψηλό. Επίσης, το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ έχει ισχύ 1,8 GW και το χαρτοφυλάκιο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 0,7 GW.

Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 94,7 εκατ. ευρώ έναντι 86,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,23%. Τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 20,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2021. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 19,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 10,5 εκατ. ευρώ. Το EBITDA της εταιρείας διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους 8,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA σε ζημίες 6,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,9 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Έξαρχου δήλωσε: «Η Intrakat έχει τη δυνατότητα μέσα στα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει στους κλάδους δραστηριότητάς της στην Ελλάδα. Με τη δύναμη, την τεχνογνωσία, τους πόρους και με την πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη των μετόχων, που έχω την πεποίθηση ότι θα τους πείσουμε να παράσχουν όταν απαιτηθεί, πιστεύω ότι ο όμιλος θα εισέλθει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Στρατηγικά επενδύουμε στις κατασκευές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα έργα παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, την ανάπτυξη ακινήτων και τον τομέα περιβάλλοντος ως κύριους πυλώνες αξίας για τον όμιλο. Ήδη, στον εξαιρετικά σημαντικό τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης του ομίλου τα επόμενα έτη, βρισκόμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ με στόχο την πλήρη ανάπτυξη ώριμου χαρτοφυλακίου 100 MW αιολικών πάρκων, οι χρηματοροές του οποίου θα αρχίσουν εντός του 2023. Επιπλέον, στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν μεγάλα έργα που ανέλαβε η εταιρεία στη διάρκεια του τρέχοντος έτους με υψηλό περιθώριο κέρδους, τα οποία προσδοκούμε ότι θα ενισχύσουν σημαντικά τα αποτελέσματα του επόμενου έτους. Η νέα διοίκηση συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την ανάλυση του συνόλου των αναγκών του ομίλου, υπό το φως του περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και διεθνώς, με στόχο να καταλήξει και να παρουσιάσει σύντομα τα σχέδιά της προκειμένου να υποστηριχθεί ουσιαστικά το φιλόδοξο αναπτυξιακό πλάνο που εκπονεί για τον όμιλο».

Αν σου άρεσε κάνε