2000 ÄÉÅËÅÕÓÅÉÓ ÁÐÏ ÔÁ ÄÉÏÄÉÁ ÁÖÉÄÍÙÍ (EUROKINISSI / ÐÁÔÅÑÁÊÇÓ ÄÉÏÍÕÓÇÓ)

Σε ποιες περιοχές της Αττικής έρχονται νέα διόδια

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 20/01/18, 16:02
Παρά τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί, η κυβέρνηση προχωρά με τους νέους σταθμούς διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου παρά τις ισχυρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Και τούτο καθώς ο αναπλ. υπ. Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος υπέγραψε τη σχετική υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου που είχε μπει στο συρτάρι για τρία χρόνια υπό τον φόβο των αντιδράσεων.

Το σχέδιο για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων που εγκρίθηκε προβλέπει επίσης τη μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δαχτυλίδι» καθώς και παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισίας και Καλυφτάκη. Στην πρώτη περίπτωση, της Βαρυμπόμπης, θα κατασκευαστούν δύο μικρότεροι δακτύλιοι για να διευκολύνουν τις συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο. Η σημερινή γέφυρα θα διατηρηθεί και μετά το πέρας της κατασκευής του δακτυλίου θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου. Ο εκτιμώμενος χρόνος κατασκευής είναι το 1,5 έτος.

Στον κόμβο Κηφισίας επελέγη η κατασκευή μιας γέφυρας που θα συνδέει την οδό Ιλισίων με το ρεύμα προς Αθήνα. Επίσης θα γίνουν προπαρασκευαστικές εργασίες στον κόμβο Καλυφτάκη.

Αν σου άρεσε κάνε