Απεργία την Πέμπτη σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Απεργία την Πέμπτη σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:58 Δημιουργία 17/11/21, 13:47
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Πέμπτη το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ, λόγω απεργίας για τον εργοδηγό που σκοτώθηκε στον ΗΣΑΠ την Τρίτη 16 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την ΣΤΑΣΥ αλλά και από την εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τη συντήρηση των γραμμών.

Ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου του εργαζόμενου και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.


Λεωφορεία και τρόλεϊ

Στάσεις εργασίας αύριο σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν προγραμματιστεί από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί, και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 1 του Μετρό και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Όπως αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργαζομένου συναδέλφου μας του ΗΣΑΠ. Ένας ακόμα εργάτης δεν γυρίζει στην οικογένειά του από την εντατικοποίηση της εργασίας, την επιλογή της εργοδοσίας να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε: άμεση απόδοση ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος. Πρόληψη και Συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας».

Από την πλευρά του και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά την απόδοση των ευθυνών και την κατάργηση των εργολαβικών εταιρειών στους χώρους εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε