DyskoliesGynaika-1024x682.jpg

Οι δυσκολίες του να είσαι γυναίκα

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 16/01/18, 16:23

[ad_1]
Κάθε μήνα, περίπου δύο εβδομάδες πριν την περίοδο κάθε γυναίκας, συμβαίνει η ωορρηξία. Ο οργανισμός δηλαδή ετοιμάζεται για μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Που σημαίνει πως οι ορμόνες, με οιστρογόνα και την προγεστερόνη να χτυπάνε κόκκινο. Αυτή η ορμονική έξαψη δεν έχει μόνο οργανικές επιπτώσεις αλλά φέρει πρόσκαιρες αλλαγές και στη συμπεριφορά της γυναίκας. Αν λοιπόν μέχρι σήμερα, θεωρούσαμε τις δύσκολες μέρες, δύσκολες λόγω του ότι οι γυναίκες εκτός από τον νταλκά της περιόδου έχουμε και τα ψυχολογικά μας, περίμενε να δεις τη γίνεται κατά την ωορρηξία.

Η όσφρηση γίνεται πιο έντονη
Η μύτη ανοίγει και είναι ικανή να πιάσει μυρωδιές έντονες ή και λιγότερο αισθητές, από αποστάσεις που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα αντιλαμβανόταν. Και αν το καλοσκεφτείς, αυτό από μόνο του μας κάνει μέρος του ζωικού βασιλείου. Οι επιστήμονες θεωρούν πως η όσφρηση παίρνει τα πάνω της, με στόχο οι γυναίκες να είναι σε θέση να μυρίσουν πιο εύκολα την τεστοστερόνη, που θα της έκανε να ζευγαρώσουν. Η όσφρηση εντοπίστηκε πιο δυνατή όχι μόνο σε γυναίκες που βρίσκονταν σε ωορρηξία αλλά και ανάμεσα σε γυναίκες που δεν έπαιρναν αντισυλληπτικά σε σχέση με όσες έπαιρναν με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν τη σωστή διεξαγωγή της ωορρηξίας.

Το «ανδροραντάρ» πιάνει λαβράκια!
Αν δυσκολεύεστε να ξεχωρίσετε ποιος είναι gay και ποιος όχι, και σοκάρεστε κάθε φορά που μαθαίνετε πως ο σχεδόν «γυναικοποιημένος» συνάδελφος σας είναι θαυμαστής του ιδίου φύλου, μην ανησυχείτε! Τις ημέρες της ωορρηξίας, θα βλέπετε πιο καθαρά! Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science, όταν δείγμα γυναικών ρωτήθηκε να μαντέψει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ανδρών που έβλεπαν σε φωτογραφίες, εκείνες έπεσαν μέσα σε μεγαλύτερο ποσοστό όταν βρίσκονταν σε ωορρηξία, απ ότι τις υπόλοιπες μέρες του μήνα. Και αυτό οι ειδικοί το εξήγησαν ως μία ανεπτυγμένη ικανότητα της γυναίκας, τις καίριες μέρες, να διαλέγει το πιο δυνατό αρσενικό που θα μπορούσε να την κάνει μητέρα.

Η φωνή αλλάζει
Στο πλαίσιο της σαγήνης που επιστρατεύει η γυναίκα για να γίνει ακόμα πιο θελκτική τις μέρες της ωορρηξίας, η φωνή αλλάζει. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτή γίνεται πιο ζεστή ενώ κατεβαίνει σκάλες, προκειμένου να γίνει πιο μαγευτική στους άνδρες. Ευτυχώς σε αντίθεση με κάποια ζώα του πλανήτη, που ουρλιάζουν υστερικά προκειμένου να ζευγαρώσουν. Κάτι που εντοπίζεται και σε κάποια είδη γυναίκας, όλες τις μέρες του χρόνου. (μπηχτή!)

Γίνεται έντονη η επιθυμία για ψώνια όμορφων ρούχων και καλλυντικών περιποίησης

Έχει αποδειχθεί πως οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, νιώθουν πιο σέξι, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βλέπουν τον εαυτό τους πιο όμορφο απ ότι τον βλέπουν τις άλλες μέρες. Γι αυτό λοιπόν τον λόγο, έχουν την τάση να περιποιούνται ακόμα περισσότερο την εμφάνιση τους, κάνοντας εντυπωσιακά ντυσίματα, ή αγορές που θα μπορούσαν να τις δείχνουν πιο λαμπερές και σέξι. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το Πανεπιστήμιο του Τέξας που έκανε την εν λόγω έρευνα υπογραμμίζοντας μάλιστα πως όλη αυτή η επιστράτευση γίνεται ακριβώς γιατί οι γυναίκες ενστικτωδώς θέλουν να κερδίσουν το καλύτερο αρσενικό. Έτσι μάλιστα εξηγείται και το γεγονός ότι τις ίδιες μέρες, οι γυναίκες παρουσιάζονται πιο ανοικτές στο φλερτ και στο ερωτικό παιχνίδι, έχουν περισσότερες ορμές και σεξουαλική όρεξη, ενώ γίνεται ακόμα πιο έντονος ο ανταγωνισμός με τις άλλες γυναίκες.

Επιλέγουμε «κακά» παιδιά
Οι ίδιες γυναίκες που επέλεξαν εμφανισιακά αξιόπιστους, φαινομενικά τρυφερούς και λιγότερο εντυπωσιακούς ή σέξι άνδρες, όταν ρωτήθηκαν ποιόν θα επέλεγαν για πατέρα των παιδιών τους ενώ δεν βρίσκονταν σε ωορρηξία, οι ίδιες λοιπόν, επέλεξαν εκ πρώτης όψεως « κακά» παιδιά, όταν ρωτήθηκαν το ίδιο πράγμα, σε φάση ωορρηξίας.

Τα έντονα ζυγωματικά, οι σκληρές γωνίες, το άτακτο βλέμμα, το γυμνασμένο κορμί και τα τατουάζ, κέρδιζαν τον ενδιαφέρον το γυναικών, εις βάρος των κουστουμαρισμένων, χαμογελαστών και ανοιχτόχρωμων ανδρών.

Στην ίδια έρευνα, που διεξήγε το Ερευνητικό Κέντρο DURANTE διαφάνηκε και μία τάση των γυναικών, να μην θέλουν πολλά- πολλά με τον μπαμπά τους, τις μέρες της ωορρηξίας. Αυτό οι επιστήμονες το μετέφρασαν ως μία υποσυνείδητη ανάγκη των γυναικών να μείνουν ανεπηρέαστες από το πατρικό πρότυπο που έχουν, προκειμένου να επιλέξουν αρσενικό για ζευγάρωμα, μην έχοντας στο μυαλό τους ως ιδανικό, τον πατέρα τους.

Δεν ξέρω τι απ όσα διαβάσατε σας έκανε περισσότερη εντύπωση, εγώ πάντως από το άρθρο κρατώ το εξής: Εμείς οι γυναίκες από τις 30 μέρες ενός μήνα, τις 20 είμαστε σε δύσκολη θέση. ΤΕΛΟΣ.

 

[ad_2]

Source link

Αν σου άρεσε κάνε