Νέες οδηγίες ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς για τις επισκέψεις! Σε επίσχεση οι γιατροί

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 19/10/17, 08:21

[ad_1]



Την ώρα που οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται για την προειδοποιητική τους επίσχεση, η Διοίκηση του Οργανισμού εκδίδει και πάλι νεότερες οδηγίες για τις επισκέψεις.


Με πιο… φρέσκες και διευκρινιστικές οδηγίες επανέρχεται η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τον τρόπο που οι γιατροί θα εξετάζουν τους ασφαλισμένους.
Τι κι αν ο κλάδος είναι απλήρωτος από τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό δε φαίνεται να έχει και μεγάλη σημασία για τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Είναι ενδεικτικό ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που μετά τις νέες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται ακόμη και κατά 70% με 80%, καλούνται τώρα και απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ να υπακούσουν στο νέο τρόπο εξέτασης των ασθενών. Γι αυτό και προχωρούν σε επίσχεση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες για την επίσχεση: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Επίσχεση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου! Απλήρωτοι από τον Μάρτιο»

Η Διοίκηση του Οργανισμού με νέα της ανακοίνωση επανέρχεται και σημειώνει ότι ήδη έχουν δηλωθεί στο ηλεκτρονικό της σύστημα, το ωράριο που θα διαθέτουν οι γιατροί στο ιατρείο τους για τους ασφαλισμένους.

Όπως σημειώνει: «Ήδη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και στην εφαρμογή «ΒΡΕΙΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ» έχουν καταχωρηθεί τα ωράρια λειτουργίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρείων όπως αυτά δηλώθηκαν από τους συμβεβλημένους ιατρούς και είναι διαθέσιμα στους ασφαλισμένους».

Πάντως ο μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς παραμένει αφού δεν μπορεί να ξεπερνά τις εκατό (100) επισκέψεις, εξαιρουμένων των επειγόντων περιστατικών.

Επίσης ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλσιμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς είναι οι είκοσι (20) επισκέψεις.

Βέβαια η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει αυτή τη φορά πως οι 20 επισκέψεις είναι ενδεικτικές και όχι περιοριστικές τονίζοντας: «Ο μέσος χρόνος επίσκεψης ορίστηκε ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στα δεκαπέντε (15) λεπτά προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων που δύναται να εξυπηρετηθεί στο ωράριο λειτουργίας που έχει δηλωθεί.
Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με του κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής».

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΠΥΥ είναι από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα με χρέη κοντά στα 1,2 δις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεών

Απίστευτο: Τρεις μαϊμού γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία και αθλητικά σωματεία! Τι αποκάλυψε έρευνα του ΙΣΑ


Αν σου άρεσε κάνε