Ψηλάφηση στήθους: Γιατί είναι απαραίτητη;

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 18/10/17, 14:04

[ad_1]



Γράφει η Σταυρούλα Ευθυμιάδη, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας


Γιατί πρέπει να κάνουμε προληπτική εξέταση των μαστών μας ;

1. Η Ψηλάφηση μαστών προλαμβάνει τον συχνότερο καρκίνο στη γυναίκα. Η εμφάνιση του καρκίνου των μαστών, αυξάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια και είναι η συχνότερη αιτία θανάτου στις γυναίκες κάτω των 75 ετών.

2. Ο καρκίνος του μαστού έχει μια αργή εξέλιξη και η περίοδος μεταξύ της γέννησής του και της διασποράς μεταστατικών κυττάρων είναι μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι μια έγκαιρη διάγνωση, θα μειώσει και την πιθανότητα μεταστάσεων και παράλληλα των αριθμό των θανάτων από την πάθηση αυτή.

3. Γιατί σήμερα διαθέτουμε μια σειρά εξετάσεων που μπορούν και εντοπίζουν το πρόβλημα πριν αυτό γίνει κλινικά αντιληπτό και το κόστος των προληπτικών εξετάσεων του μαστού είναι λογικό.

4. Οι προληπτικές εξετάσεις των μαστών, είναι απλές και αποτελεσματικές χωρίς να είναι νοσηρές ή ζημιογόνες για τον οργανισμό μας.

5. Οι επιπλέον εξετάσεις που πρέπει να γίνουν εάν η προληπτική εξέταση είναι θετική, είναι γρήγορες και ιδιαιτέρως αξιόπιστες προκειμένου να έχουμε μια σαφή διάγνωση.

6. Η θεραπευτική αντιμετώπιση ενός καρκίνου, πρώιμου σταδίου είναι αποτελεσματικότερη από ότι ενός προχωρημένου σταδίου.

7. Έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού δείχνει ίδια διάρκεια ζωής (life expectancy) όπως και ο γενικός πληθυσμός!


Αν σου άρεσε κάνε