Ποινικές διώξεις σε 19 πρόσωπα για τα χαμένα βλαστοκύτταρα της Stem–Health Hellas! Σε αγωνία 30.000 γονείς

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 18/10/17, 08:22

[ad_1]



Τη δικαιοσύνη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν 19 πρόσωπα της Stem–Health Hellas αλλά και του Ομίλου Υγεία στον οποίο ανήκε η εταιρεία μέχρι το 2013.


Και αυτό καθότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριές κακουργηματικές πράξεις εναντίον τους.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία καθώς και για άμεση συνέργεια στην απάτη.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε όταν η εταιρεία που διατηρούσε τα βλαστοκύτταρα νεογέννητων βρεφών πτώχευσε, αφήνοντας στην αγωνία κοντά στα 30.000 ζευγάρια που είχαν πληρώσει αδρά με την ελπίδα αν χρειαστεί ποτέ στο μέλλον, να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα βλαστοκύτταρα για τη θεραπευτούν τα παιδιά τους.

Μπορεί τώρα για την υπόθεση να αποφανθεί η δικαιοσύνη μετά την άκσηση ποινικής δίωξης, νωρίτερα ωστόσο δεκάδες γονείς είχαν σπεύσει να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές εναντίον των υπευθύνων.

Άλλωστε εν μία νυκτί κι ενώ είχαν πληρώσει περί τα 1300 έως 1500 ευρώ για τη διατήρηση των βλαστοκυττάρων, η εταιρεία πτώχευσε χωρίς κανείς να μπορεί να τους ενημερώσει επισήμως για το τι θα απογίνει το βιολογικό υλικό των παιδιών τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες, να ελέγξουν λεπτομερώς το θέμα ώστε στη συνέχεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μελλοντικών γονέων από ανάλογες περιπτώσεις πτώχευσης ή παραπλάνησης.

Αξιοσημείωτο είναι πως σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να διατηρήσουν έναντι μεγάλων ποσών τα βλαστοκύτταρα των βρεφών τους, καθώς ενημερώνονται υπό πίεση λίγο πριν η ετοιμόγεννη οδηγηθεί για τον τοκετό.


Αν σου άρεσε κάνε