Λίπανση στο σεξ: Τι πρέπει να προσέξετε

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 16/10/17, 04:58

[ad_1]



Τα τελευταία χρόνια η χρήση των λιπαντικών στο σεξ έχει αυξηθεί.


Δεκάδες ζευγάρια καταφεύγουν στη χρήση τους είτε με προτροπή των γιατρών τους είτε αγοράζοντας τα με δική τους πρωτοβουλία. Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία περίπου μια στις πέντε γυναίκες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα κολπικής ξηρότητας. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να μην μπορούν να απολαύσουν το σεξ αφού χωρίς τη λίπανση στο σημείο αυτό υποφέρουν από έντονο πόνο.

«Η λίπανση είναι ο τρόπος του σώματός σας για να σας ειδοποιήσει ότι είστε σε λειτουργία», λέει η Mary Jane Minkin, κλινική καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Yale School of Medicine, επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να έχουμε επιτυχημένο σεξ χωρίς αυτό.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο ποια λιπαντικά χρησιμοποιούν γιατί μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, συμβουλεύουν το «ωραίο φύλο» να χρησιμοποιούν όσα έχουν ως βάση το νερό. Και αυτό γιατί μειώνουν τις πιθανότητες πρόκλησης μόλυνσης στον κόλπο.

Ένα ακόμη πλεονέκτημά τους τους είναι ότι μπορούν και ξεπλένονται εύκολα και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες της πρόκλησης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν πως ορισμένα συστατικά που υπάρχουν σε αρκετά λιπαντικά μπορεί να απορρυθμίσουν το φυσιολογικό pH του κόλπου, αυξάνοντας τον κίνδυνο για βακτηριακή κόλπωση, μυκητιάσεις ή ουρολοιμώξεις. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του λιπαντικού πριν το αγοράσετε!


Αν σου άρεσε κάνε