Τι να κάνετε για να μην κολλήσετε!

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 11/10/17, 05:53

[ad_1]



Θραύση κάνουν οι ιώσεις αυτή την εποχή λόγω των απότομων μεταβολών του καιρού!


Υπολογίζεται ότι οι ιώσεις εκδηλώνονται 6-8 φορές τον χρόνο στα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών και 2-6 φορές τον χρόνο στα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες, με μέση διάρκεια μία εβδομάδα.

Οι απότομες εναλλαγές του καιρού ζέστη το πρωί κρύο το βράδυ ευνοούν τη μετάδοσή τους με συνέπεια μικροί και μεγάλοι να είναι κρεβατωμένοι.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε!

Αποφεύγετε τις χειραψίες

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Aberystwyth κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χειραψία μεταδίδει 10 φορές περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη μορφή επαφής χεριού με χέρι.

Πλένετε τα ρούχα σας με καυτό νερό

Ακριβώς επειδή οι ιοί των αναπνευστικών λοιμώξεων έχουν την ικανότητα να επιζούν στις πλύσεις των 30 και 40 βαθμών Κελσίου πλύντε τα ρούχα σας σε μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Κοιμηθείτε

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γέιλ υποστηρίζουν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερες από 7 ώρες κάθε βράδυ έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να «κολλήσουν» κάποια ίωση.

Ανοίξτε τα παράθυρα

Οι πιθανότητες ενός ανθρώπου να κολλήσει μία ίωση είναι 99,9% όταν βρίσκεται μαζί με έναν ασθενή σε ένα αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα, αλλά μόνο 20% όταν τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι ανοιχτά.

Πλένετε συχνά τα χέρια σας

Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα η μετάδοση των ιών του κρυολογήματος, της γρίπης και της γαστρεντερίτιδας μειώνεται κατά 80% με το καλό πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό!


Αν σου άρεσε κάνε