Ποιες τροφές προλαμβάνουν τα συμπτώματα

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 10/10/17, 05:31

[ad_1]



Ορισμένες τροφές μπορεί να κρατήσουν το σάκχαρο σε χαμηλά επίπεδα και επομένως να αντιμετωπίσετε τα όποια προβλήματα.


Δείτε ποιες είναι εκείνες οι τροφές που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη ή να βελτιώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επομένως να προλάβουν τα δυσάρεστα συμπτώματα του διαβήτη.

Βρώμη

Η βρώμη μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου του αίματος, αρκεί να μην περιέχει ζάχαρη. Είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, χωνεύεται πιο δύσκολα και δεν αυξάνει το σάκχαρο του αίματος γρήγορα.

Μπρόκολο, σπανάκι και φασολάκια

Τα μη-αμυλούχα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, τα φασολάκια, το μαρούλι, τα σπαράγγια, βοηθά όσους πάσχουν με διαβήτη τύπου 2 να ελέγξουν καλύτερα το σάκχαρο, αλλά και να χάσουν βάρος, βελτιώνοντας και τη χοληστερίνη τους.

Φράουλες

Αν και πολλοί διαβητικοί τις αποφεύγουν ένα φλιτζάνι φράουλες αποτελεί ένα πολύ υγιεινό σνακ καθώς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υδατάνθρακες ενώ είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και νερό

Σολομός και άπαχο κρέας

Όταν, καταναλώνονται χωρίς υπερβολή, το ψάρι, το στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και τα άπαχα κομμάτια κρέατος αποτελούν καλές επιλογές για τις διαβητικές δίαιτες.

Κανέλα

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να έχει επιδράσεις παρόμοιες με την ινσουλίνη και να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος.


Αν σου άρεσε κάνε