Βρετανίδα επιστήμονας: O κορονοϊός μπορεί να μας απασχολήσει για μια 10ετία

Βρετανίδα επιστήμονας: O κορονοϊός μπορεί να μας απασχολήσει για μια 10ετία

ΥΓΕΙΑ UPD 15:49 Δημιουργία 11/02/21, 15:36

Ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η ποικιλομορφία του κορονοιού που εντοπίστηκε στην περιοχή του Κεντ της Βρετανίας, καθώς θα μπορούσε να υποσκάψει την προστασία των εμβολίων.

Δήλωσε επίσης, ότι η ποικιλομορφία κυριαρχεί στη Βρετανία και είναι πολύ πιθανό να σαρώσει τον κόσμο.

Ορισμένες νέες ανησυχητικές μεταλλάξεις μεταξύ χιλιάδων έχουν αυξήσει τους φόβους ότι τα εμβόλια θα πρέπει να τροποποιηθούν και να χρειαστούν οι άνθρωποι ενισχυτικές δόσεις.

H Sharon Peacock, διευθύντρια του COVID-19 Genomics UK consortium, δήλωσε ότι τα εμβόλια έως τώρα είναι αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων στη Βρετανία αλλά η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα μπορούσε πιθανόν να υποσκάψει τα εμβόλια.

Η Peacock δήλωσε στο BBC, πως το ανησυχητικό είναι ότι η μετάλλαξη 1.1.7 που κυκλοφορεί εδώ και εβδομάδες και μήνες, αρχίζει να μεταλλάσσεται ξανά και να έχει νέες μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το τρόπο που χειριζόμαστε τον ιό όσον αφορά την ανοσία και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Είναι ανησυχητικό δήλωσε, ότι η μετάλλαξη 1.1.7., που είναι πιο μεταδοτική και έχει σαρώσει τη Βρετανία ότι μεταλλάσσεται τώρα και ότι μεταλλάξεις θα μπορούσαν να απειλήσουν τον εμβολιασμό.

Πρόσθεσε ότι όταν κυριαρχήσουμε στον κορωνοιό ή οι μελλοντικές μεταλλάξεις του δεν θα προκαλούν νόσο, τότε θα μπορέσουμε να σταματήσουμε να ανησυχούμε για αυτόν. Ωστόσο, πιστεύει για το μέλλον ότι αυτό θα γίνεται για χρόνια-για 10 χρόνια κατά την άποψή της.

Πηγή: ndtv.com / Iatronet

Αν σου άρεσε κάνε