Οι ασθενείς με Covid-19 που έχουν αφύσικα υψηλά επίπεδα σακχάρου, ακόμη και όσοι δεν έχουν διαγνωσθεί με διαβήτη, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό και να πεθάνουν από αυτόν, σε σχέση με όσους έχουν φυσιολογικό σάκχαρο, υποστηρίζει μεγάλη ισπανική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Φρανσίσκο Ξαβιέ Καράσκο-Σάντσεθ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χουάν Ραμόν Χιμένεθ της Χουέλβα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Annals of Medicine", ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 11.300 αρρώστους με Covid-19 σε μη κρίσιμη κατάσταση αρχικά, από τους οποίους ο ένας στους πέντε (ποσοστό 19%) είχε διαγνωσθεί προηγουμένως με διαβήτη, ενώ ένα ανάλογο ποσοστό (20%) πέθανε στη διάρκεια της νοσηλείας.