Επιστημονικό θαύμα: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό μετά από 27 χρόνια ως κατεψυγμένο ωάριο

Επιστημονικό θαύμα: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό μετά από 27 χρόνια ως κατεψυγμένο ωάριο

ΥΓΕΙΑ UPD 17:26 Δημιουργία 02/12/20, 17:12

Η Μόλι Γκίμπσον μπορεί να είναι μόλις πέντε εβδομάδων, ωστόσο έχει ήδη γράψει ιστορία στα επιστημονικά χρονικά καθώς πρόκειται για το μωρό που γεννήθηκε μετά από 27 χρόνια, ως κατεψυγμένο ωάριο.

Οι γονείς της μικρής, Τίνα και Μπεν Γκίμπσον προσπαθούσαν για πολλά χρόνια να αποκτήσουν ένα παιδί, όμως λόγω στειρότητας, αυτό δεν είχε καταστεί δυνατό.

Tennessee baby girl makes history after being born from an embryo that was  frozen 27 years ago | Daily Mail Online

Παρόλα αυτά, χάρη στην ιατρική επιστήμη το ζευγάρι έχει πλέον όχι ένα -αλλά δυο υπέροχα παιδιά, καθώς η οικογένεια Γκίμπσον έχει ακόμα ένα κορίτσι, την 3χρονη Έμα, η οποία ήταν κατεψυγμένο ωάριο για 24 χρόνια.

Το έμβρυο της Mόλι χρονολογείται από το 1992, θέτοντας έτσι το νέο «ρεκόρ για το μακροβιότερο παγωμένο έμβρυο» που γεννήθηκε ποτέ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC) και ερευνητικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο του Tennessee Preston Ιατρική βιβλιοθήκη.

Οι επιστήμονες του κέντρου όπου είχαν καταψυχθεί το ωάρια της Μόλι και της Έμα τονίζουν σε πόσο καλή κατάσταση είχαν παραμείνει αυτά μετά δυόμιση δεκαετίες, επαινώντας τις προδιαγραφές κατάψυξης που εφαρμόζονταν από τη δεκαετία του 1990.

Αν σου άρεσε κάνε