Κοροναϊός: Κοκτέιλ τριών φαρμάκων για ήπια συμπτώματα

Κοροναϊός: Κοκτέιλ τριών φαρμάκων για ήπια συμπτώματα

ΥΓΕΙΑ UPD 11:20 Δημιουργία 09/05/20, 11:19

Μια θεραπεία που συνδυάζει τρία αντιικά φάρμακα είναι πιο ασφαλείς και αποτελεσματική από αυτές με ένα μόνο σκεύασμα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση ασθενών με Covid-19 που εμφανίζουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα, αποφαίνεται το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ σε έρευνα που δημοσιοποίησε.

Σε αυτή συμμετείχαν 127 ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα. Βρέθηκε πως ο συνδυασμός τριών φαρμάκων (lopinavir- ritonavir, ribavirin και interferon beta-1b) μείωσε το χρόνο ανακούφισης από τα συμπτώματα και σήμανε πολύ λιγότερες ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο. Οι ασθενείς που έλαβαν τον συνδυασμό δεν είχαν τον ιό στο σώμα τους εντός επτά ημερών, κατά μέσο όρο, έναντι δώδεκα όσων πήραν μόνο lopinavir-ritonavir.

«Η δοκιμή μας δείχνει ότι η γρήγορη αντιμετώπιση ήπιων έως μέτριων περιπτώσεων Covid-19 με τον τριπλό συνδυασμό μπορεί γρήγορα να περιορίσει τον όγκο του ιού που βρίσκεται στο σώμα ενός ασθενούς, να ανακουφίσει από τα συμπτώματα και να μειώσει τον κίνδυνο για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας» είπε ο Yuen Kwok-yung, που ηγήθηκε της έρευνας. Συμπλήρωσε πως η θεραπεία φαίνεται πως είναι ασφαλής και επιτρεπτή για τους ασθενείς».

Η Sarah Shalhoub του πανεπιστημίου του Καναδά που ενεπλάκη στην έρευνα δήλωσε ότι η μελέτη είναι ένα βήμα μπροστά στο να βρούμε την τόσο απαραίτητη θεραπεία για την Covid-19, ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη για την αποτελεσματικότητα του interferon beta-1b ή του φαρμάκου σε συνδυασμό με άλλα για την θεραπεία σοβαρών ή κρίσιμων περιστατικών.

Αν σου άρεσε κάνε