ΗΠΑ: «Καμπανάκι» για παράλληλο κύμα κορονοϊού κι εποχικής γρίπης

ΗΠΑ: «Καμπανάκι» για παράλληλο κύμα κορονοϊού κι εποχικής γρίπης

ΥΓΕΙΑ UPD 10:30 Δημιουργία 22/04/20, 10:28

Ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19 στις ΗΠΑ μπορεί να είναι χειρότερο από το πρώτο, καθώς θα συνέπιπτε με την έναρξη της μετάδοσης της εποχικής γρίπης, προειδοποίησε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αμερικανικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στις ΗΠΑ, κάλεσε τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν και να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.

«Υπάρχει μια πιθανότητα η επίθεση του ιού στη χώρα μας τον ερχόμενο χειμώνα να είναι στην πραγματικότητα ακόμη πιο δύσκολη από αυτό που ζούμε», δήλωσε ο Ρέντφιλντ σε συνέντευξή του στην Washington Post. «Θα έχουμε την επιδημία της γρίπης και την πανδημία του κορωνοϊού ταυτοχρόνως», προειδοποίησε τονίζοντας ότι αν οι δύο επιδημίες κορυφωθούν μαζί «θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos, οι Αμερικανοί, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, φαίνεται να συνειδητοποιούν το κίνδυνο και για τον λόγο αυτό στη συντριπτική πλειονότητά τους επιθυμούν τη συνέχιση των μέτρων αποστασιοποίησης.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε επίσης μία μείωση της αποδοχής των χειρισμών του Τραμπ για την πανδημία.

Συνολικά, στην παναμερικανική διαδικτυακή δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 15-21 Απριλίου, το 72% των ενηλίκων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους «μέχρι οι γιατροί και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας να πουν ότι η κατάσταση είναι ασφαλής».

Αν σου άρεσε κάνε