Οι άντρες μολύνονται περισσότερο από τον κοροναϊό - Νέο σενάριο για τον τρόπο μετάδοσής του

Οι άντρες μολύνονται περισσότερο από τον κοροναϊό - Νέο σενάριο για τον τρόπο μετάδοσής του

ΥΓΕΙΑ UPD 13:16 Δημιουργία 12/02/20, 13:15

Οι άντρες είναι περισσότερο ευάλωτοι στον ιό του κοροναϊού, που έχει οδηγήσει στο θάνατο πάνω από 1.100 άτομα, ενώ 44.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, η πλειονότητα στην Κίνα.

Έρευνα δείχνει ότι το 68% των πρώτων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στο επίκεντρο του ιού, την πόλη Ουχάν, είναι άντρες.

Αν και για τους επιστήμονες δεν είναι σαφές γιατί συμβαίνει αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι ηλικιωμένοι άνδρες.

Μελέτη που δημοσιεύει o ιστότοπος «Business Insider» και αναπαράγει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» δείχνει ότι η ασθένεια αυτή είναι περίπου 10% συχνότερη στους άνδρες, με τους ειδικούς να εικάζουν ότι πιθανόν τα οιστρογόνα να παίζουν ρόλο: δηλαδή η γυναικεία ορμόνη να έχει προστατευτικά αποτελέσματα έναντι του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά τη μετάδοση του ιού.

Κινέζος αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης δήλωσε ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της μετάδοσης αερολυμάτων των ασθενών.

Αυτό σημαίνει πως, όταν ένας ασθενής εξετάζεται από γιατρό, ο αέρας στο δωμάτιο μπορεί να αποτελέσει πηγή μετάδοσης του ιού ακόμη κι όταν το άτομο που νοσεί, έχει αποχωρίσει από τον συγκεκριμένο χώρο.

Πάντως, μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται με το βήχα, το φτάρνισμα και τη στενή επαφή.

Την ίδια ώρα, στη Βρετανία έχει σημάνει από χθες συναγερμός σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Όξφορντσάιρ, καθώς, όπως αναφέρει το Skynews, τρεις κρατούμενοι εξετάζονται για κορωνοϊό.

Οι δύο άνδρες εκτίουν ποινή στις φυλακές Μπούλιγκτον και βρίσκονται ήδη σε καραντίνα στα κελιά τους. Ο ένας από τους τρεις κρατούμενους ήρθε από την Ταιλάνδη και λίγες ημέρες αργότερα κατέρρευσε στο κελί του. Θεωρείται ύποπτο κρούσμα. Ο κρατούμενος είναι έμπορος ναρκωτικών κι είχε μεταφερθεί πρόσφατα στις εν λόγω φυλακές από σωφρονιστικό ίδρυμα της Ταιλάνδης, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Συνολικά 33 περιστατικά κορωνοϊού -του COVID-19- έχουν διαγνωστεί στην Ταϊλάνδη, η οποία παραμένει η πρώτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα εκτός Κίνας.

Αν σου άρεσε κάνε