«Ακροβατεί» το ΧΑ μετά το sell off

«Ακροβατεί» το ΧΑ μετά το sell off

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:23 Δημιουργία 02/11/18, 11:06

Μία μέρα μετά το sell off και τη διολίσθηση του Γενικού Δείκτη κάτω και από τις 620 μονάδες, η χρηματιστηριακή αγορά επιχειρεί την... ανάκαμψη, ωστόσο αφενός η απουσία σημαντικών εγχώριων καταλυτών και αφετέρου το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών λόγω των ραγδαίων εξελίξεων γύρω από κορυφαίες εισηγμένες, δεν αναμένεται να αφήσουν σοβαρά περιθώρια βελτίωσης της εικόνας στο ταμπλό.

Η αγορά έκανε «ποδαρικό» στο Νοέμβριο με ισχυρές απώλειες και με ένα μεγάλο «χαστούκι» στη μετοχή της ΜΟΗ, η οποία σημείωσε πτώση της τάξεως άνω του 13%, στον απόηχο της απόκτησης του 50% του Alpha.

Οι αναλυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τη σημερινή πορεία του ΧΑ, παρά την εκτίμηση ότι η κερδοφορία στα διεθνή χρηματιστήρια ενδεχομένως και να βοηθήσει στην προσπάθεια της αγοράς να διορθώσει τη χθεσινή «χασούρα».

Για ακόμη μία συνεδρίαση, πάντως, η απουσία των αγοραστών είναι εκκωφαντική, όπως μαρτυρά και ο τζίρος, ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν για την κατρακύλα της αγοράς σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, τη στιγμή που η έλλειψη σημαντικών εγχώριων καταλυτών, η πολιτική πόλωση, το κυβερνητικό χάος και οι διεθνείς προκλήσεις, δεν την βοήθησαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου δεκαημέρου να κινηθεί υψηλότερα, ώστε να επανακαταλάβει την κρίσιμη περιοχή των 650 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 622,57 μονάδες σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,52%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,86%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν(+1,89%), της Coca Cola HBC (+1,67%), της Viohalco(+1,61%) και της Πειραιώς (+1,49%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές τηςς Fourlis(-2,37%), της Jumbo(-1,76%), της Grivalia Properties(-1,06%) και της ΕΧΑΕ (-1,05%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου(+2,59%) και των Τροφίμων(+1,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-3,97%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,49%).

Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 15 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Κέκροψ+6,67% και Εκτέρ+3,74%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Έλαστρον-4,58% και Alpha Αστικά Ακίνητα -3,39%.

Αν σου άρεσε κάνε