ΧΑ: Επανήλθαν οι πωλητές και μαζί τους και οι πιέσεις...

ΧΑ: Επανήλθαν οι πωλητές και μαζί τους και οι πιέσεις...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:09 Δημιουργία 30/10/18, 12:05

Μετά τη χθεσινή «ανάπαυλα», στο «κόκκινο» ξανά βρίσκεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Τρίτη, με τους πωλητές να έχουν επιστρέψει στο ταμπλό.

Στη Λεωφόρο Αθηνών σημειώνονται κινήσεις σε περιορισμένο εύρος, κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα των 650 μονάδων, τα οποία η αγορά δεν φαίνεται «δυνατή», ώστε να μπορέσει και πάλι να τα προσεγγίσει.

Η απουσία σημαντικών εγχώριων καταλυτών δεν βοηθούν το ΧΑ να ανεβάσει ταχύτητα και να κινηθεί υψηλότερα, ενώ οι επενδυτές διακατέχονται από υψηλή επιφυλακτικότητα για τα ελληνικά assets, όπως μαρτυρά ο τζίρος.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,62% στις 636,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,88% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.669,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,85% στις 530,64 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, αν και η Eurobank άρχισε τη συνεδρίαση με θετικές διαθέσεις, αυτή τη στιγμή χάνει 1,88%, με τις Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Grivalia να την ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι Πειραιώς, Εθνική, MotorOil, Jumbo, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, ΟΛΠ, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης σημειώνει κέρδη 1,47%, με τις Τιτάν, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Aegean να κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε