Στην «πρέσα» και πάλι το ΧΑ - Νέα «βουτιά» στις τράπεζες

Στην «πρέσα» και πάλι το ΧΑ - Νέα «βουτιά» στις τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:37 Δημιουργία 03/10/18, 11:57

Στην «πρέσα» και σήμερα βρίσκεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μην μπορώντας να απορροφήσει τους νέους ισχυρούς «κλυδωνισμούς», που δέχεται ο τραπεζικός κλάδος.

Το ΧΑ έχει «κατρακυλήσει» με το... καλημέρα κάτω και από τις 680 μονάδες, καθώς τα απόνερα από τις ιταλικές εξελίξεις εξακολουθούν να εμφανίζονται στο ταμπλό.

Οι τράπεζες προέρχονται από ένα μαζικό «κύμα» πωλήσεων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το οποίο σήμερα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνονται οι «γλώσσες», που λένε ότι η αγορά είναι ιδιαίτερα ευάλωτη μπροστά στις διεθνείς προκλήσεις.

Οι αναλυτές δεν δείχνουν και τόσο αισιόδοξοι για τα ελληνικά assets, ενόψει κρίσιμων ημερών για την Ιταλία αφενός καθώς οριστικοποιείται ο προϋπολογισμός, αφετέρου ενώ οι σχέσεις Ρώμης και Βρυξελλών έχουν εισέλθει σε «αχαρτογράφητα νερά».

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης χάνει κατά 3,45% στις 657,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,7 εκατ. τεμάχια.

Πτώση της τάξεως του 3,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.740,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης «καταρρέει» κατά 14,83% στις 472,64 μονάδες.

Πέρα από το απίστευτο πρέσινγκ στην Πειραιώς, η Eurobank υποχωρεί κατά 18,98%, η Εθνική κατά 11,64% και η Alpha Bank κατά 9,02%. Η ΔΕΗ χάνει 8,36%, η ΕΥΔΑΠ είναι στο -2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος, Jumbo, Βιοχάλκο, Λάμδα, Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής, Σαράντης, Grivalia και ΕΕΕ. Ο ΟΛΠ είναι στο +1,93%.

Αν σου άρεσε κάνε