ΧΑ: Αναμενόμενη η τεχνική αντίδραση μετά τη «βουτιά»

ΧΑ: Αναμενόμενη η τεχνική αντίδραση μετά τη «βουτιά»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:22 Δημιουργία 30/05/18, 12:18

Αναμενόμενη η ανοδική αντίδραση που έχει βγει στη Λεωφόρο Αθηνών την Τετάρτη, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Μετά το χθεσινό ισχυρό sell off, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να τερματίζει ένα βήμα κάτω από τις 740 μονάδες και την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να «αγγίζει» το 5%, σήμερα το ΧΑ ανακάμπτει.

Το ζητούμενο, λένε χρηματιστηριακές πηγές, είναι η διατήρηση της ανοδικής κίνησης έως το φίνις... Δύσκολο, καθώς η αγορά απέδειξε χθες πως είναι ανήμπορη να απεγκλωβιστεί από τη δίνη των εισαγόμενων πιέσεων λόγω έλλειψης σημαντικών καταλυτών στο εσωτερικό μέτωπο.

Η αντίδραση την Τετάρτη είναι τεχνική, με το ΧΑ να επιχειρεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, με «οδηγό» σχεδόν όλους τους τίτλους στο ταμπλό.

Η επόμενη κρίσιμη στήριξη είναι αυτή των 760-770 μονάδων. Αν η αγορά περάσει αυτά τα επίπεδα, τότε θα πείσει για τη βελτίωση της τεχνικής εικόνας της.

Σαφώς, η ανάκαμψη των ευρωαγορών και τα θετικά πρόσημα σε Μιλάνο και Μαδρίτη βοηθούν το ελληνικό χρηματιστήριο να διατηρήσει το «πράσινο», με τον τραπεζικό δείκτη μάλιστα να σημειώνει σημαντικά κέρδη της τάξεως του 5,25%.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,31% στις 755,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 289,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 2,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.998,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 5,25% στις 835,37 μονάδες.

Ο «φουσκωμένος» τζίρος οφείλεται στην ολοκλήρωση της πώλησης του 5% του ΟΤΕ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Deutsche Telekom. Το πακέτο, το οποίο έγινε στην τιμή των 11,59 ευρώ, αφορούσε 24,5 εκατ. μετοχές συνολικής αξίας 284 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank πρωταγωνιστούν, «γράφοντας» κέρδη της τάξεως του 8%, 6,86% και 4,44%, αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Jumbo, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Motor Oil.

Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΛΠ, Aegean, Βιοχαλκο, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν και Grivalia.

Αν σου άρεσε κάνε