Ιστορικό υψηλό στα 29,5 ευρώ για τη μετοχή της Mytilineos στο ΧΑ

Ιστορικό υψηλό στα 29,5 ευρώ για τη μετοχή της Mytilineos στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 19:48 Δημιουργία 22/05/23, 19:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εκτοξεύτηκε η μετοχή της Mytilineos στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς αποτέλεσε μια εκ των κορυφαίων επιλογών των αγοραστών, μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την εξάλειψη του πολιτικού ρίσκου.

Ο τίτλος της εισηγμένης, πραγματοποίησε «άλμα» 7,74% και έκλεισε στα 29,5 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 17.771.178 εκατ. ευρώ, με 611.147 τεμάχια να αλλάζουν χέρια.

Η επικράτηση της γαλάζιας παράταξης και η διαφαινόμενη συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης στις δεύτερες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου με μεγάλη βεβαιότητα έχουν περιορίσει αισθητά το πολιτικό ρίσκο, με αποτέλεσμα οι αγοραστές να «σαρώνουν» σήμερα την ελληνική αγορά. Άλλωστε, η κάλπη της Κυριακής, σύμφωνα με τους αναλυτές, διασφαλίζει την πολιτική συνέχεια, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Παράλληλα, απομακρύνει τον κίνδυνο μιας κυβερνητικής ασυνέπειας ή αστάθειας, ενώ φέρνει πιο κοντά την προοπτική ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την εύρωστη οικονομική προοπτική, δίνουν ώθηση στη Mytilineos, η οποία βρίσκεται μία «ανάσα» από το ψυχολογικό όριο των 30 ευρώ ανά μετοχή.

Με την κεφαλαιοποίησή της να κυμαίνεται στα 4,1 δισ. ευρώ και την κερδοφορία να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή ήδη «μετράει» ράλι 35% από τις αρχές του έτους.

Αυτό, μάλιστα, «υπηρετεί» και το σχέδιο της διοίκησης για τη διπλή εισαγωγή στον βρετανικό δείκτη FTSE 100, όπου μία από τις προϋποθέσεις είναι η επίτευξη αποτίμησης άνω του ορίου των 4 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η AXIA δίνει τιμή στόχο στα 34,9 ευρώ, η Piraeus Securities στα 34,5 ευρώ, η Edison στα 36 ευρώ, η Citigroup στα 30 ευρώ και η Wood στα 32,2 ευρώ.

Με πληροφορίες από Newmoney.gr

Αν σου άρεσε κάνε