Νέο παράγωγο προϊόν από ΕΧΑΕ και MSCI στο ταμπλό του ΧΑ

Νέο παράγωγο προϊόν από ΕΧΑΕ και MSCI στο ταμπλό του ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 16:30 Δημιουργία 09/05/23, 16:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη δημιουργία ενός νέου παράγωγου προϊόντος, το οποίο συνδέεται με τους ελληνικούς δείκτες του MSCI, ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το επίσημο ντεμπούτο να είναι προγραμματισμένο για αύριο, Τετάρτη 10 Μαΐου.

Ο MSCI Greece Rebased Index βασίζεται στη Μεθοδολογία MSCI Global Investable Market Indexes (GIMI) και έχει σχεδιαστεί για τη μέτρηση της απόδοσης τμημάτων μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που καλύπτουν περίπου το 85% της συνολικής κεφαλαιοποίησής του.

H επίσημη παρουσίαση του νέου παράγωγου προϊόντος πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συμμετοχή ανωτάτων στελεχών του MSCI και εκπροσώπων της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννος Κοντόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παρουσιάζουμε σήμερα το νέο παράγωγο προϊόν στον MSCI Greece Rebased Index. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στη διαρκή προσπάθειά μας για διεύρυνση και εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων που διαπραγματεύονται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Είμαστε βέβαιοι ότι το νέο αυτό προϊόν θα αποτελέσει μία σημαντική προσθήκη που θα ενισχύσει τη ρευστότητα και την αποτελεσματικότητα της αγοράς των παραγώγων μας και σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την επιτυχία του».

Ο Global Head of Derivatives του ΜSCI, Τζορτζ Χάρινγκτον, σχολίασε σχετικά: «Ο MSCI εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του από τη στενή συνεργασία του με το Χρηματιστήριο Αθηνών για την δημιουργία αυτού του νέου προϊόντος. Η ανάπτυξη του εν λόγω οικοσυστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους χρήστες των δεικτών MSCI».

Αν σου άρεσε κάνε