Η Optima Bank περιμένει... απογείωση του Χρηματιστηρίου - Οι top-picks επιλογές της

Η Optima Bank περιμένει... απογείωση του Χρηματιστηρίου - Οι top-picks επιλογές της

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 19:03 Δημιουργία 09/02/23, 18:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μήνυμα αισιοδοξίας για την περαιτέρω πορεία του Χρηματιστηρίου εντός του του 2023 εκπέμπει η Optima Bank.

Χαρακτηριστικά η Optima Bank αναφέρει: «Ετοιμαστείτε για απογείωση», την ώρα που η εγχώρια αγορά συνεχίζει την ανοδική πορεία, καταγράφοντας υπεραποδόσεις σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με νέο report της, η χρηματιστηριακή εταιρεία δηλώνει «bullish» για τις ελληνικές μετοχές, διαμηνύοντας ότι οι ανοδικοί καταλύτες «υπερβαίνουν» τους καθοδικούς κινδύνους.

Την ίδια στιγμή, οι αποτιμήσεις στο ταμπλό, παρά το πρόσφατο ράλι (+14,5% από τις αρχές του έτους), παραμένουν ελκυστικές.

Η Optima Bank κάνει ειδική αναφορά και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, εκτιμώντας ότι περιμένει κλιμάκωση της μεταβλητότητας πριν και κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, ενόσω συνεχίζεται η αβεβαιότητα γύρω από τον χρόνο διεξαγωγής και το αποτέλεσμα της κάλπης.

Παρ’ όλα αυτά, προσθέτει, πιστεύουμε ότι η βραχυπρόθεσμη αστάθεια θα δημιουργήσει μεσοπρόθεσμες αγοραστικές ευκαιρίες.

Πέραν τούτων, η Optima εκτιμά ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μετά το πέρας των εκλογών και οπωσδήποτε, εντός του β’ εξαμήνου του 2023. «Η ανάκτηση της βαθμίδας θα προλειάνει το έδαφος για την αναβάθμιση της αξιολόγησης των τραπεζών και των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών, όπως και την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου σε αναπτυγμένη αγορά».

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, η Optima δηλώνει αισιόδοξη για τον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα, καθώς και για συγκεκριμένες μετοχές αξίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι κορυφαίες επιλογές (top-picks) για το 2023 είναι οι εξής:

-Πειραιώς

-Alpha Bank

-Motor Oil

-HelleniQ Energy (ΕΛΠΕ)

-Mytilineos

-ΟΠΑΠ

-Jumbo

Αν σου άρεσε κάνε