Χρηματιστήριο: Κόκκινο ταμπλό στην εκκίνηση της εβδομάδας

Χρηματιστήριο: Κόκκινο ταμπλό στην εκκίνηση της εβδομάδας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 13:00 Δημιουργία 28/11/22, 11:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:18, διαμορφώνεται στις 915,04 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,28% .

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,10%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,91%) και της Aegean Airlines (+0,60%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,88%), της ΔΕΗ (-1,62%) και της Eurobank (-1,55%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,91%) και του Εμπορίου (+0,52%)

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,93%) και των Τραπεζών (-0,54%).

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 29 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Q&R +3,64% και CPI +2,72%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Space Hellas -2,42% και Attica Bank -1,90%.

Πτώση για τον STOXX 600

Ταυτόχροναι και οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν από τα υψηλά επίπεδα τριών μηνών σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους κλάδους ενέργειας, λιανικών πωλήσεων και εξόρυξης να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι εκτεταμένες διαδηλώσεις στην Κίνα κατά των αυστηρών περιορισμών για την COVID-19 προκάλεσαν κύμα ρευστοποιήσεων στις διεθνείς αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% στις 10:02 ώρα Ελλάδας, ακολουθώντας τις απώλειες των ασιατικών μετοχών.

Η Κίνα κατέγραψε σήμερα άλλο ένα ρεκόρ στα κρούσματα COVID-19 ύστερα από ένα ασυνήθιστο σαββατοκύριακο διαδηλώσεων, δημιουργώντας ανησυχίες για τη διαχείριση της κινεζικής πολιτικής για ‘μηδενικά κρούσματα COVID’ και τον αντίκτυπό της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών σημείωσαν βουτιά 2,0% καθώς οι τιμές του αργού υποχώρησαν σχεδόν 3%. Η υποχώρηση των τιμών των μετάλλων επηρέασε τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης, που σημείωσαν πτώση 1,1%.

Άλλοι ευρωπαϊκοί κλάδοι με έκθεση στην Κίνα, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρίες ειδών πολυτελείας, σημείωσαν επίσης πτώση στην αρχή της συνεδρίασης.

Αν σου άρεσε κάνε