Συνεχίζει με ήπια άνοδο το Χρηματιστήριο, διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Συνεχίζει με ήπια άνοδο το Χρηματιστήριο, διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:06 Δημιουργία 08/09/22, 14:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται με 0,24% και τον Γενικό Δείκτη Τιμών να βρίσκεται λίγο πάνω από τις 824 μονάδες.

Στο ταμπλό στις τράπεζες ξεχωρίζει η Alpha Bank, με Eurobank, Πειραιώς και Εθνική να ακολουθούν. Στα μη τραπεζικά blue chips με ισχυρά κέρδη κινούνται Viohalco και ΔΕΗ. Ήπια πτώση για την Jumbo.

Με διακυμάνσεις κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ράλι της Wall Street. Υποχωρεί ο DAX. Κέρδη 0,44% για τον γαλλικό CAC. Στο +0,1% ο πανευρωπαϊκό δείκτης STOXX600.

Το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι βέβαια στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη νέα διαφαινόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης ή 0,75%.

Με τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη να αναμένεται να ανέλθει τουλάχιστον στο 10% τους επόμενους μήνες και τον κίνδυνο να εκτοξευθούν οι τιμές καταναλωτή υψηλότερα, μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης την Πέμπτη είναι πιθανή.

Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ την Πέμπτη, καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για μια άλλη αύξηση 75 μονάδων βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε