Στάση αναμονής και προσεχτικές κινήσεις στο ταμπλό

Στάση αναμονής και προσεχτικές κινήσεις στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:47 Δημιουργία 03/11/21, 11:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στάση αναμονής τηρεί και η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, όπως και οι διεθνείς δείκτες, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, έχοντας την προσοχή επικεντρωμένη στα αποκαλυπτήρια της Fed για το tapering.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΧΑ «γράφει» ήπια κέρδη, μία «ανάσα» από τις 910 μονάδες, με τον τζίρο πάντως να κινείται μόλις στα 4 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας την επενδυτική επιφυλακτικότητα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,43% στις 908,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.196,667 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,63% στις 594,97 μονάδες.

Στις μετοχές, οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Σαράντης, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Alpha bank, Jumbo, Eurobank, Motor Oil, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Λάμδα και Πειραιώς.

Αντίθετα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΟΤΕ, Titan, Aegean και Coca Cola, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες που να ξεπερνούν το 0,5%. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ.

Αν σου άρεσε κάνε