Χωρίς «καύσιμα» στο τέλος του μήνα η αγορά

Χωρίς «καύσιμα» στο τέλος του μήνα η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:19 Δημιουργία 29/10/21, 11:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τέλος του μήνα και η αγορά έχει ξεμείνει από «καύσιμα» και από διάθεση, ενώ ακολουθώντας στην πτωτική τροχιά τους διεθνείς δείκτες, κινείται στο «κόκκινο», κρατώντας πάντως το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων. Ως εκεί, προοπτικές για παραπάνω δεν διαφαίνονται.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,41% στις 902,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,60% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.180,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,91% στις 580,70 μονάδες.

Η αγορά σήμερα ολοκληρώνει έναν μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου έχει επιβεβαιωθεί το σενάριο της συσσώρευσης, καθώς δεν έχουν καρποφορήσει οι όποιες προσπάθειες απεγκλωβισμού από τα τρέχοντα επίπεδα.

Στις μετοχές τώρα, οι Aegean, Eurobank, Πειραιώς, Jumbo, Ελλάκτωρ και Coca Cola σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Εθνική, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, ΕΧΑΕ, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ.

Αντίθετα, ΟΤΕ, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ είναι οι μοναδικές στον FTSE 25 που βρίσκονται σε θετικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να κινείται με κέρδη πάνω από το 0,40%. Χωρίς μεταβολή είναι ο Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε