Επιχειρεί... αντίδραση μετά το sell off η αγορά

Επιχειρεί... αντίδραση μετά το sell off η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:22 Δημιουργία 20/07/21, 11:20
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Αντίδραση επιχειρεί να βγάλει η αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, ύστερα από το χθεσινό sell off, στον απόηχο των προειδοποιήσεων για «κύμα» περιοριστικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο, ανάλογα με το «μοντέλο» που εφαρμόζεται ήδη στη Μύκονο, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων και με ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει.

Το ΧΑ κινείται και σήμερα σε πλήρη εναρμόνιση με τις διεθνείς αγορές, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για τα νέα στελέχη του ιού και τις οικονομικές επιπτώσεις μίας ακόμη έξαρσης της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,77% στις 839,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 2,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,83% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.012,50 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,02% στις 508,29 μονάδες.

Στις μετοχές, η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνει κέρδη 2,90%, με την Εθνική, τη Λάμδα, τον ΟΠΑΠ, την Coca Cola, την Motor Oil, τον Μυτιληναίος, την Eurobank και την Aegean να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΔΕΗ και Σαράντης. Η Jumbo υποχωρεί κατά 1,78%, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος.

Αν σου άρεσε κάνε