Αντιδρά με... μέτρο η αγορά

Αντιδρά με... μέτρο η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:06 Δημιουργία 07/07/21, 12:04
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Πάνω από τη ζώνη των 880 μονάδων κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καταγράφοντας ήπια κέρδη, σε μία πρώτη αντίδραση ενάντια στις τάσεις συσσώρευσης των τελευταίων ημερών.

Ωστόσο, μοιάζει αδύναμη – προς το παρόν - να απορροφήσει πλήρως τις επιλεκτικές πιέσεις, που εμφανίζονται, αλλά και την έντονη μεταβλητότητα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,49% στις 882,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,54% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.131,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,80% στις 542,56 μονάδες.

Η αγορά προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της ανάμεσα αφενός στην έντονη μεταβλητότητα που σημειώνεται σε επιλεγμένους τίτλους κι αφετέρου ενώ οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων ολοένα και εντείνονται.

Μετά το χθεσινό άλμα των 1700 νέων μολύνσεων οι φόβοι για επιστροφή των περιοριστικών μέτρων αυξάνονται, με κυβερνητικές πηγές να κρούουν καμπανάκι για τραγικές συνέπειες όσον αφορά το δημοσιονομικά της χώρας.

Στις μετοχές τώρα, άνω του 1% είναι η άνοδος σε Aegean, Εθνική και Βιοχάλκο.

Αντίθετα, ο ΟΛΠ σημειώνει απώλειες 1,23%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Ελλάκτωρ, η Τέρνα Ενεργειακή και ο ΟΤΕ.

Αν σου άρεσε κάνε