Τραπεζικές πιέσεις στο ταμπλό

Τραπεζικές πιέσεις στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 15:25 Δημιουργία 06/07/21, 15:23
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Χωρίς «καρπούς» βαίνει μέχρι στιγμής η όποια προσπάθεια της αγοράς να απεγκλωβιστεί από τον κλοιό συσσώρευσης των τελευταίων εβδομάδων.

Αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης εξακολουθεί να κινείται στο «κόκκινο», με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο. Είναι ξεκάθαρο πως οι ανησυχίες για πιθανή επαναφορά των περιοριστικών μέτρων, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει, ολοένα και εντείνονται, με την αγορά να τις «ζυγίζει».

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση της τάξης του 0,20% και υποχωρεί στις 875,23 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε υποτονικά επίπεδα, μην υπερβαίνοντας τα 31 εκατ. ευρώ.

Στις μετοχές, η Πειραιώς, η Alpha Bank και η ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Aegean, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, η Βιοχάλκο σημειώνει κέρδη 2,57% με τον Μυτιληναίο να είναι στο +1,28%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Jumbo, Coca Cola, Motor Oil, ΕΛΧΑ και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή είναι ο Titan, η ΓΕΚ Τέρνα και ο Σαράντης.

Αν σου άρεσε κάνε