Στην Alpha οι «προβολείς» της αγοράς

Στην Alpha οι «προβολείς» της αγοράς

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:18 Δημιουργία 28/06/21, 11:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην ΑΜΚ της Alpha Bank έχει στραμμένους τους προβολείς η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με ήπια σκαμπανεβάσματα να καταγράφονται στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,12% στις 908,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.197,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,35% στις 574,62 μονάδες.

Με την ΑΜΚ της Alpha να κάνει σήμερα «πρεμιέρα», η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα είναι σημαντική τόσο για την πορεία της μετοχής, όσο και για τα μηνύματα που θα δοθούν για τον κλάδο

Στις μετοχές, Titan, Alpha Bank, ΕΛΧΑ και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Λάμδα, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Σαράντη να ακολουθούν με ήπια άνοδο.

Στον αντίποδα, η Aegean χάνει 1,38%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Eurobank να κινούνται με ελεγχόμενες απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι Coca Cola και ΟΛΠ.

Αν σου άρεσε κάνε