Επιλεκτικές κινήσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό

Επιλεκτικές κινήσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:37 Δημιουργία 24/06/21, 11:22
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Επιλεκτικές κινήσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να σημειώνει μικρά κέρδη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,23% στις 912,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,27% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.207,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,60% στις 579,27 μονάδες.

Οι πιέσεις σήμερα εντοπίζονται κυρίως στη μετοχή του Μυτιληναίου, καθώς πλέον διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,3780 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η εστίαση παραμένει και στη μετοχή της Alpha Bank, καθώς λήγει η προθεσμία για την απόκτηση μετοχών ώστε να συμμετέχει όποιος επιθυμεί στη διαδικασία της κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα.

Στις μετοχές, Εθνική, Jumbo, Alpha Bank, Titan και ΕΥΔΑΠ κερδίζουν πάνω από 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Coca Cola, Aegean, ΑΔΜΗΕ και Πειραιώς.

Αντίθετα, ο Μυτιληναίος χάνει 1,74%, με τις Σαράντης, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και ΟΛΠ να ακολουθούν με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή η Λάμδα και τα ΕΛΧΑ.

Αν σου άρεσε κάνε