Έντονη νευρικότητα στη ζώνη των 880 μονάδων

Έντονη νευρικότητα στη ζώνη των 880 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:30 Δημιουργία 27/05/21, 11:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το «βλέμμα» σήμερα είναι εστιασμένο στο rebalancing των αλλαγών του MSCI

Τις 800 μονάδες «δοκιμάζει» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την έντονη νευρικότητα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στο ταμπλό.

Το «βλέμμα» σήμερα είναι εστιασμένο στο rebalancing των αλλαγών του MSCI.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,76% στις 880,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,75 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.130,96 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,98% στις 546,70 μονάδες.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI, με τη Eurobank να εισέρχεται στον MSCI Greece Standard. Τις προηγούμενες ημέρες στη μετοχή υπήρξε έντονη κινητικότητα, καθώς πέραν των εισροών υπήρξαν και θα υπάρξουν εκροές από passive index funds που παρακολουθούν τους σχετικούς δείκτης.

Άλλωστε, για την ένταξη της Eurobank στον Standard θα πραγματοποιηθεί και η αφαίρεσή της από τον MSCI Greece Small Cap, από τον οποίο αφαιρείται και η Τράπεζα Πειραιώς και δεν προστίθεται κάποια άλλη μετοχή.

Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 18 Ιουνίου θα υπάρξουν και νέες ανακατατάξεις στα εγχώρια χαρτοφυλάκια, καθώς η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα βρίσκεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση του δείκτη FTSE 25, με τη διαγραφή του Φουρλή, ο οποίος περνά στον δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης.

Αυτές ήταν οι αλλαγές από το Χρηματιστήριο Αθηνών και τον οίκο FTSE

Στις μετοχές τώρα, ο Μυτιληναίος κινείται πάνω από τα 15 ευρώ με κέρδη 2,35%, με τον Ελλάκτωρ να ακολουθεί με +2,03%.

Παράλληλα, πάνω από 1% κερδίζουν Alpha Bank, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Jumbo και Eurobank.

Αντίθετα, ο Σαράντης χάνει 2,34%, με τις Φουρλής, Aegean και Βιοχάλκο να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%.

Αν σου άρεσε κάνε