«Βαρίδι» το sell-off στην Πειραιώς

«Βαρίδι» το sell-off στην Πειραιώς

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:38 Δημιουργία 18/03/21, 14:33
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

«Βουτιά» καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές αυτή την ώρα στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με την Πειραιώς να συμπαρασύρει στην κατρακύλα και τα «χαρτιά» των υπόλοιπων συστημικών, ενώ ο ΓΔ διευρύνει τις απώλειες του, έχοντας μάλιστα διολισθήσει κάτω και από τις 850 μονάδες.

Η μετοχή της Πειραιώς «γκρεμίζεται» με πτώση του 20% από 8% στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με φόντο το σημείωμα της διοίκησης της Τράπεζας για την προτεινόμενη διαδικασία της ΑΜΚ, με reverse split, ώστε η νέα ονομαστική αξία της μετοχής να διαμορφωθεί στο 1 ευρώ.

Αναλυτές σημειώνουν πως εύλογα ερωτηματικά γύρω από την ΑΜΚ της Τράπεζας προκαλούν το σημερινό sell-off στη μετοχή. Συνεπώς, λένε οι ίδιοι κύκλοι μέχρι να «κλειδώσουν» και να ψηφιστούν οι όροι της αύξησης, ο τραπεζικός κλάδος θα βρίσκεται στο επίκεντρο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,02% στις 848,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 58,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 40,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 1,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.041,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 4,09% στις 542,28 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «βλέμμα» μοιράζεται και στις αυριανές αναδιαρθρώσεις του Eurostoxx, με την προσθήκη της Τέρνα Ενεργειακή και της ΔΕΗ, και του FTSE Russel, με την προσθήκη της Βιοχάλκο.

Στις μετοχές τώρα, η Πειραιώς «βυθίζεται» στο -20,48%, με την Alpha Bank να είναι στο -5,26% και την Jumbo στο -3,94%.

Απώλειες άνω του 2% «γράφουν» Eurobank, Coca Cola και Εθνική, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Φουρλής, Titan και Motor Oil.

Αντίθετα, η αγορά επιχειρεί να παίξει «άμυνα» με ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Βιοχάλκο, που σημειώνουν άνοδο πάνω από 2% η καθεμία, με την Aegean και τον ΟΛΠ να ακολουθούν με +1,83% και +1,62%, αντίστοιχα.

Τέλος, με μικρά κέρδη κινούνται οι Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ, με τον Μυτιληναίο και την ΕΧΑΕ να μην έχουν μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε