Πιέζονται δεικτοβαρείς τίτλοι

Πιέζονται δεικτοβαρείς τίτλοι

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:46 Δημιουργία 18/03/21, 11:42
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να διατηρήσει την επαφή της με τα επίπεδα των 860 μονάδων στη συνεδρίαση της Πέμπτης, εν μέσω ισυχρών πιέσεων σε δεικτοβαρείς τίτλους.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Πειραιώς, η οποία καταγράφει «βουτιά» άνω του 5%, ενώ στην έναρξη των συναλλαγών η πτώση έφτανε το 8%, με φόντο το σημείωμα της διοίκησης της Τράπεζας για την προτεινόμενη διαδικασία της ΑΜΚ, με reverse split, ώστε η νέα ονομαστική αξία της μετοχής να διαμορφωθεί στο 1 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,06% στις 856,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,1 εκατ. τεμάχια. Π

Την ίδια ώρα, πτώση 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.062,25 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,02% στις 565,26 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσοχή επικεντρώνεται και στις αυριανές αναδιαρθρώσεις του Eurostoxx, με την προσθήκη της Τέρνα Ενεργειακή και της ΔΕΗ, και του FTSE Russel, με την προσθήκη της Βιοχάλκο.

Στις μετοχές τώρα, η Jumbo «κατρακυλά» κατά 5,63% και η Πειραιώς κατά 5,68%, η Coca Cola χάνει κατά 1,35%. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank και ΑΔΜΗΕ και Λάμδα, ενώ χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΤΕ, ο Μυτιληναίος, η ΕΧΑΕ και η ΕΥΔΑΠ.

Αντίθετα, «πλάτη» βάζουν οι ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο με κέρδη 2,71% και 2,46% αντίστοιχα, με τις ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Σαράντη να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%.

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΟΛΠ, Motor Oil, Eurobank, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Φουρλής και Titan.

Αν σου άρεσε κάνε