Με τις τράπεζες κόντρα στη «βουτιά» του Ελλάκτωρα

Με τις τράπεζες κόντρα στη «βουτιά» του Ελλάκτωρα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:29 Δημιουργία 16/03/21, 11:24
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σε ρυθμούς εταιρικών αποτελεσμάτων όσον αφορά το σύνολο του 2020 κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Το ΧΑ δοκιμάζει τις αντοχές του πάνω από τα επίπεδα των 850 μονάδων, έχοντας στο πλευρό του τον τραπεζικό κλάδο, με τον οποίο πηγαίνει κόντρα στη «βουτιά» του Ελλάκτωρα, αλλά και άλλων επιλεγμένων τίτλων, όπου καταγράφονται «διορθώσεις».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,42% στις 853,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.053,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,88% στις 552,65 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον αγοράς και επενδυτών κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, η οποία «στιγματίζεται» τόσο από τις αναδιαρθρώσεις του Eurostoxx οι οποίες αναμένεται να έχουν θετική επιρροή ως προς τον τζίρο, όσο και από την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την DBRS, την ερχόμενη Παρασκευή.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Πειραιώς ενισχύεται κατά 5,77%, η Εθνική κατά 2,36%, με τις Alpha bank, Φουρλή, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Titan, Μυτιληναίος και Coca Cola.

Αντίθετα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει βουτιά 10,57%, ασκώντας τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, όπως και οι Σαράντης, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ που κινούνται με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Jumbo, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, με τη Λάμδα, τη Motor Oil και τη ΓΕΚ Τέρνα να μην έχουν μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε