«Ασκήσεις ισορροπίας» πέριξ των 840 μονάδων

«Ασκήσεις ισορροπίας» πέριξ των 840 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:48 Δημιουργία 10/03/21, 11:43
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σε «ασκήσεις ισορροπίας» πέριξ της κρίσιμης αντίστασης των 840 μονάδων επιδίδεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καταγράφοντας έντονη μεταβλητότητα γύρω από τα υψηλά σχεδόν 13 μηνών, όπου κινείται τις τελευταίες ημέρες.

Οι σημερινές «διορθώσεις» αρκετών τίτλων, που ήταν αναμενόμενες με δεδομένο το πολυήμερο ανοδικό σερί, δεν φαίνεται να έχουν τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο του ΧΑ, το οποίο πάντως βρίσκει στήριξη σε επιλεγμένα «χαρτάκια».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 840,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.019,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 526,31 μονάδες.

Στο ίδιο μοτίβο, πάνω-κάτω, κινούνται και οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι σημειώνουν μικρές μεταβολές, με το βλέμμα στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, που σαφώς και θα προσελκύσει και την προσοχή του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Οι προβολείς, βέβαια, θα πέσουν στην ομιλία της Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της στα ιστορικά τους χαμηλά και να επιβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει τη διενέργεια αγορών ομολόγων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, η συνέντευξη της επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας έχει ξεχωριστή σημασία, για το πώς η ίδια θα αναφερθεί στους πρόσφατους «κλυδωνισμούς», στη σκιά της κλιμάκωσης-αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς και στα όποια μηνύματα επιλέξει να εκπέμψει.

Επιστρέφοντας στο δικό μας ταμπλό τώρα, ο ΓΔ χρειάζεται ένα… «διάλειμμα», λένε οι αναλυτές, προτού σκεφτεί να «δοκιμάσει» την επόμενη αντίσταση. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η αγορά από τις 24 Φεβρουαρίου κινείται σταθερά ανοδικά ανάμεσα στο εύρος των 773-837 μονάδων, όπου έκλεισε χθες, έχοντας μόλις μία πτωτική συνεδρίαση στο ενεργητικό αυτού του διαστήματος.

Στις μετοχές τώρα, το +5% η Ελλάκτωρ, στο +3,64% ο ΑΔΜΗΕ. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΟΛΠ, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ.

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι ΔΕΗ, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και Λάμδα, με τη Βιοχάλκο και τον Titan να είναι χωρίς μεταβολή.

Αντίθετα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς, με την Alpha Bank να είναι στο -1,20% και την Aegean στο -1,98%.

Αν σου άρεσε κάνε