Αντέχει - ακόμα - απέναντι στις εισαγόμενες πιέσεις η αγορά

Αντέχει - ακόμα - απέναντι στις εισαγόμενες πιέσεις η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:42 Δημιουργία 05/03/21, 11:36
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Αντοχές απέναντι στις εισαγόμενες πιέσεις εξακολουθεί να δείχνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, προσπαθώντας να κρατηθεί πάνω από τα επίπεδα των 810 μονάδων, «γράφοντας» ήπιες απώλειες.

Το ΧΑ κινείται – τουλάχιστον προς το παρόν – κόντρα στις τάσεις των διεθνών αγορών, οι οποίες υποχωρούν εκ νέου στη «σκιά» της εκτίναξης των αμερικανικών yields, με τον 10ετή τίτλο να αυξάνεται στο 1,57%, αφότου ο πρόεδρος της Fed προειδοποίησε ότι αναμένονται πληθωριστικές πιέσεις το επόμενο διάστημα, επεσήμανε όμως ότι αυτές δεν θα είναι τόσο έντονες, ώστε να ενισχυθούν τα μηδενικά σχεδόν επιτόκια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,39% στις 814,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.954,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,81% στις 513,35 μονάδες.

Η εγχώρια αγορά κρατά ακόμη τις στηρίξεις πέριξ των 810 μονάδων, δίχως ωστόσο να μπορεί να διασπάσει ανοδικά τις 820 μονάδες, εν μέσω απουσίας καταλύτη.

Σε επίπεδο μετοχών, η μεταβλητότητα είναι και σήμερα έκδηλη, με την Aegean, την ΕΧΑΕ, την Εθνική, τη Βιοχάλκο και τον Titan να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, σημειώνοντας απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Λάμδα, Σαράντης, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής και Jumbo.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 2,46%, με την Πειραιώς, την Τέρνα Ενεργειακή, τη Motor Oil και τα Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή η Coca Cola.

Αν σου άρεσε κάνε