Στήριξη στην ενέργεια βρίσκει η αγορά

Στήριξη στην ενέργεια βρίσκει η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:47 Δημιουργία 10/02/21, 14:40

Να απορροφήσει τις τραπεζικές πιέσεις επιχειρεί αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, βρίσκοντας στήριξη στον ενεργειακό κλάδο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,19% στις 758,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.805,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,22% στις 442,31 μονάδες.

Νωρίτερα, το προβάδισμα των πωλητών προκάλεσε τριγμούς στο ταμπλό, με τον ΓΔ να κινδυνεύει να χάσει το θετικό πρόσημο, ωστόσο παίζοντας «άμυνα» με τα χαρτάκια της ενέργειας, το ΧΑ επανήλθε στην περιοχή των 760 μονάδων.

Αγορά κι επενδυτές έχουν στραμμένο και σήμερα το βλέμμα στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και στο καθολικό lockdown, που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη. Ζητούμενο παραμένει η ταχύτητα των εμβολιασμών, προκειμένου να υπάρξει ικανοποιητικό μέγεθος ανοσίας του πληθυσμού κατά τους σημαντικούς καλοκαιρινούς μήνες.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, τα πρόσημα είναι μοιρασμα, με το +3,78% της ΔΕΗ, το +2,28% της ΓΕΚ Τέρνα και το +1,87% της Τέρνα Ενεργειακή να στηρίζουν την αγορά. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Titan και Φουρλής.

Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι η πτώση σε Πειραιώς, Motor Oil, Eurobank, Alpha Bank και Εθνική, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Aegean, ΟΤΕ, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Σαράντης, ΟΠΑΠ και Jumbo. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΧΑΕ.

Αν σου άρεσε κάνε