Ζητούμενο η παραμονή στο «πράσινο»

Ζητούμενο η παραμονή στο «πράσινο»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:58 Δημιουργία 03/02/21, 14:38

Να διατηρήσει τα κέρδη της επιχειρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, κινούμενη στη ζώνη των 760 μονάδων, εν μέσω έντονης μεταβλητότητας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 763,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.820,06 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,09% στις 449,74 μονάδες.

Οι έντονες διακυμάνσεις προβληματίζουν την αγορά, με τον τραπεζικό δείκτη να περνά από το +1,79% στο -2,34% και μετά από λίγη ώρα να επανέρχεται σε θετικά εδάφη.

Η επιφυλακτικότητα είναι διάχυτη στο ταμπλό, τη στιγμή που οι πληροφορίες θέλουν, τουλάχιστον την Αττική, να οδηγείται σε καθεστώς ενός πολύ σκληρού lockdown, ενώ στο τραπέζι παραμένει το σενάριο ενός ολικού lockdown.

Η αγορά προετοιμάζεται για ένα πολύ βαρύ και δύσκολο δίμηνο, καθώς το Οικονομικό επιτελείο επισημαίνει πως τα διαθέσιμα δεν είναι απεριόριστα. Όπως είχε γράψει το «Χ» στο ρεπορτάζ της περασμένης Δευτέρας, ένα ολικό lockdown θα εκτόξευε το κόστος στα 3 δισ. ευρώ.

Προς το παρόν, αγορά κι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες πληροφορίες και εξελίξεις από τα μέτωπα της πανδημίας και των εμβολίων-εμβολιασμών, περιμένοντας τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ στηρίζουν τον γενικό δείκτη καταγράφοντας κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Motor Oil, Titan, Coca Cola, Alpha Bank και Εθνική.

Στον αντίποδα, ΟΛΠ και Πειραιώς σημειώνουν απώλειες κοντά στο 2%, λειτουργώντας ως βαρίδια στην αγορά, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται και οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Σαράντης, Βιοχάλκο και Eurobank. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε