Εγκλωβισμένη σε πτωτικό κλοιό η αγορά

Εγκλωβισμένη σε πτωτικό κλοιό η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:24 Δημιουργία 29/01/21, 11:14

Εγκλωβισμένη σε πτωτικό κλοιό είναι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία δέχεται ισχυρές εισαγόμενες πιέσεις στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, τη στιγμή που οι διεθνείς δείκτες «καταρρέουν», με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο «μέτωπο» της έξαρσης της πανδημίας και του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,12% στις 745,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 1,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.772,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,91% στις 443,76 μονάδες.

Στην Αθήνα οι προβολείς είναι στραμμένοι στις σημερινές ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας, με την Αττική να οδηγείται στο «κόκκινο» και στο σκληρό lockdown, που προβλέπει κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια, επιστροφή του click away για το λιανεμπόριο, ενδεχομένως κι απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και μετακίνησης από δήμο σε δήμο.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο, αφότου χθες προσπάθησε να διασώσει μέρος των απωλειών του Ιανουαρίου.

Σε τεχνική βάση, η αγορά κατάφερε χτες να αντιδράσει πριν βρεθεί αντιμέτωπη με τον κινητό μέσο των 200 ημερών, εντούτοις η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Alpha Bank σημειώνει απώλειες 3,70%, με τις Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Λάμδα να ακολουθούν με πτώση άνω του 2%. Άνω του -1% κινούνται οι Coca Cola, Titan, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και Aegean.

Υπό έλεγχο και κάτω από το 1% προσπαθούν να θέσουν την πτώση τους οι Μυτιληναίος, Σαράντης, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, με τον Φουρλή να αντιστέκεται στο αρνητικό πρόσημο. Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή κερδίζει 1,01% και η Jumbo ενισχύεται κατά 1,17%.

Αν σου άρεσε κάνε