Κινήσεις μετρημένες κι επιλεκτικές στο ταμπλό

Κινήσεις μετρημένες κι επιλεκτικές στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 17:47 Δημιουργία 22/12/20, 17:43

Με… τζίρο εορτών τερμάτισε τη συνεδρίαση της Τρίτης η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, οδεύοντας προς την χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα.

Το ΧΑ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στην περιοχή των 780 μονάδων, γράφοντας κέρδη άνω του 1%, ύστερα από τη χθεσινή ισχυρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,48%, στις 1.865,35 μονάδες, ενώ στο +1,45% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.071,65 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,40% στις 491,83 μονάδες.

Η αγορά ταυτίστηκε με το κλίμα στα διεθνή ταμπλό κι έβγαλε την αντίδραση, που χρειαζόταν, με τους αναλυτές ωστόσο να προετοιμάζονται για πιθανό κύκλο μεταβλητότητας, με βάση το τελευταίο σενάριο της μετάλλαξης του ιού.

Αν και το 2021 θα σημάνει το τέλος του κορονοϊού, με την έναρξη των εμβολιασμών, εντούτοις η αβεβαιότητα για το πότε θα επιστρέψουμε σε τροχιά κανονικότητας παραμένει.

Στο πλαίσιο αυτό κι ενώ οδεύουμε προς τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι κινήσεις στο ταμπλό ήταν μετρημένες και επιλεκτικές.

Συγκεκριμένα, η Eurobank έκλεισε με κέρδη 4,06%, με τη ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθεί με +3,53%, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Μυτιληναίο και ΟΠΑΠ.

Τα κέρδη σε ΔΕΗ, ΟΛΠ, Aegean, Motor Oil, Σαράντη και Λάμδα ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Titan, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Φουρλής και Jumbo. Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο ΟΤΕ, ενώ ΕΧΑΕ υποχώρησε κατά 2,08%.

Αν σου άρεσε κάνε