Με το «βλέμμα» στη λήξη των παραγώγων η αγορά

Με το «βλέμμα» στη λήξη των παραγώγων η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:35 Δημιουργία 18/12/20, 11:33

Με το «βλέμμα» στραμμένο στη λήξη των παραγώγων το μεσημέρι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κινείται πέριξ των 790 μονάδων στη συνεδρίαση της Παρασκευής, συνεχίζοντας την πλάγια κίνηση της τρέχουσας εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 790,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.889,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,68% στις 508,94 μονάδες.

Αν και από την αρχή της εβδομάδας το ΧΑ κινείται θετικά, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι είναι εμφανής μια μικρή κόπωση και η μείωση των συναλλακτικών ρυθμών μετά από την έντονα ανοδική κίνηση. Μάλιστα σήμερα αναμένεται και το κλείσιμο των παραγώγων (triple witching), με τις κινήσεις να προσδίδουν κάποια νευρικότητα.

Σε επίπεδο μετοχών, ο Ελλάκτωρ διορθώνει κατά 1,22%, με τις Motor Oil, Alpha Bank, Eurobank, Σαράντη, Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Φουρλής, Πειραιώς, Aegean και Λάμδα να ακολουθούν με ελεγχόμενες απώλειες.

Χωρίς μεταβολή κινούνται οι Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή. ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν κέρδη 1,08% και 1,36% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε