Ανάχωμα στις πιέσεις επιχειρεί να σηκώσει η αγορά

Ανάχωμα στις πιέσεις επιχειρεί να σηκώσει η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:50 Δημιουργία 11/12/20, 11:48

Συνεχίζονται και την Παρασκευή οι διορθωτικές τάσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ύστερα από 14 ημέρες ανοδικού σερί.

Η αγορά επιχειρεί να σηκώσει ανάχωμα ενάντια στις πιέσεις των profit takers και μάλιστα σε μεγάλη μερίδα τίτλων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,90% στις 767,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 1,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.835,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,63% στις 463,39 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σχολιάζοντας τη διήμερη εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών, τονίζουν πως η αλλαγή προσήμου ήταν αναμενόμενη, με την αγορά πάντως να μην έχει αναιρέσει τη μακροπρόθεσμη ανοδική τάση.

Οι επενδυτές φαίνεται να «διαβάζουν» και σήμερα τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ, η οποία δεσμεύτηκε μέχρι τον Μάρτιο του 2022 – τουλάχιστον - για στήριξη τόσο των κυβερνήσεων (μέσω PEPP) όσο και των τραπεζών (μέσω TLTROs), προκειμένου οι συνθήκες χρηματοδότησης και ρευστότητας να παραμείνουν ευνοϊκές.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ο Ελλάκτωρ και η Πειραιώς ηγούνται της πτώσης με -5,86% και -3,68% αντίστοιχα, με την Coca Cola να χάνει 2,11% και την ΕΧΑΕ 2,09%. Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Aegean, ΟΤΕ, Εθνική, Titan, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank και Βιοχάλκο.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Motor Oil, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, με τις ΓΕΚ Τέρνα και Alpha Bank να μην έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή, με τον Σαράντη και τον Φουρλή να βρίσκονται στο +1%.

Αν σου άρεσε κάνε